Stegte ris med æg

Stegte ris med æg

Denne ret kan sagtens variere i både grøntsager og protein. Skifte evt. rejerne ud med kylling og brug hvad du har af grøntsager i køleskabet. Opskriften er beregnet til 2 personer.

Ingredienser:

300g rejer

2 æg

90g brune ris (rå)

2 spsk. rapsolie

1-2 spsk. karry

1 løg

2 fed hvidløg

¼-½ spidskål

1 gulerod

1 peberfrugt

1 hf. sukkerærter

2 forårsløg

3 spsk. fiskesauce eller soja

1 lime

Evt. Frisk chili og bredbladet persille eller koriander

Fremgangsmåde:

Kog ris efter forskrifterne. Hak løg, forårsløg og hvidløg fint. Riv guleroden, snit spidskålen og skær peberfrugten i strimler. Varm en pande eller wok med 1 spsk. olie, slå æggene ud og rør dem sammen til røræg. Sæt æggene tilside på en tallerken. Kom 1 spsk. olie på panden eller wokken og sauter løg, hvidløg og sukkerærter sammen med karry. Tilsæt ris og de andre grøntsager. Tilsæt rejer og æg, og var retten godt igennem. Smag til med fiskesauce eller soja. Server med lime og evt. frisk chili og krydderurter.      

Til dig der følger en kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad, dog skal du være opmærksom på, at få den rette mængde protein.

Call Now Button

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 3 gratis kostråd