Ristaffel med kylling og topping
En lækker ret for både øjne, mund og mave. Jeg har skiftet risene ud med blomkålsris så der, på den måde, er plads til flere forskellige slags kulhydrater som topping. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
1 løg
1 fed hvidløg
½ æble
1 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
½ tsk. spidskommen
½ tsk. stødt koriander
2 dl. Cremefine 7%
½ stk. hønsebouillon
1 dl. vand
1 spsk. Maizena
400g kylling i tern
300g blomkålsris
Salt & peber
Topping:
1 stk. peberfrugt
100g granatæble
½ æble
Evt. forårsløg, koriander, basilikum eller persille
Fremgangsmåde:
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl æblet og riv halvdele på den grove side af et rivejern. Varm en gryde med olivenolie og svits løg, hvidløg, revet æble, karry, spidskommen og koriander. Tilsæt Cremefine og bouillon og lad det simre i et par minutter. Bland vand og maizena sammen og tilsæt det sovsen under omrøring. Varm en pande op, steg kyllingen og smag til med salt og peber og stil vend kyllingen op i karrysovsen. Steg blomkålsrisene på panden og smag til med salt og peber. Skyl peberfrugten og skær peberfrugten og resten af æblet i små tern. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad.