Ovnbagte rodfrugter og grøntsager

Ovnbagte rodfrugter og grøntsager

Rodfrugter er en skøn efterårs- og vinterspise, men varmebehandlede rodfrugter er også rige på stivelse og bør derfor spises i en begrænset mængde. Her har jeg lavet mit bud på ovnbagte rodfrugter med et mix af grøntsager. Det hele bliver vendt med olivenolie, frisk timian, citron og hvidløg og bagt i ovnen. Opskriften er beregnet til 2 personer.

 

Ingredienser:

180g kartofler (ca. 3 stk.)

½ squash

1 rød peberfrugt

120g søde kartofler (ca. 1 stk.)

60g gulerødder (ca. 1 stk.)

1 rødløg

2 spsk. olivenolie

Frisk timian

1 hvidløg

1 citron

Salt og peber

 

Fremgangsmåde:

Skyl og skrub kartoflerne, skyl squashen og peberfrugten, skræl de søde kartofler og gulerødderne og pil skrællen af rødløget. Skær rodfrugterne og grøntsagerne i mundrette bidder og vend det sammen med olivenolie, friskhakket timian, salt og peber. Kom det hele op i et ildfast fad. Halver hvidløget og citronen og læg dem oven på rodfrugterne og grøntsagerne med saftsiden opad. Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Vend rodfrugterne og grøntsagerne sammen med saften fra citronen og bagt hvidløg inden servering. Velbekomme!

 

Til dig der følger en personlig kostplan: Du skal huske at spise protein til denne ret.

Kontakt mig

    Hvad får du i en
    personlig kostplan hos mig

    Ingen binding

    Personlig kostplan

    Online

    kr. 899,-

    Personlig kostplan

    inkl. 1 opfølgning

    kr. 1149,-

    Personlig kostplan

    inkl. 3 opfølgning

    kr. 1549,-

    Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 3 gratis kostråd