Mexi-bowl
Bowls kan variere i det uendelige og det er en virkelig god ret til at udgå madspild. Her har jeg lavet en mexi-bowl med hjemmelavet salsa og tortillachips. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
400g tomater
1 fed hvidløg
1 rødløg
1 stor tortillapandekage (fuldkorn)
400-500g hakket oksekød 4-7%
2 tsk. spidskommen
2 tsk. koriander
1/2 agurk
1 rød peberfrugt
1 avocado
1 lime
Skyr naturel eller græsk yoghurt 2%
Olivenolie
Salt og peber
Evt. Frisk koriander
Fremgangsmåde:
Kom halvdelen af tomaterne op i en minihakket sammen med hvidløg, halvdelen af rødløget, salt og peber og blend det til en grov salsa. Pensl tortillapandekagen med olie og skær den i mindre stykker. Placer stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 6-8 min. Varm en pande op med lidt olie og steg kødet sammen med spidskommen og koriander. Skær resten af tomaterne, rødløg, agurk, peberfrugt og avocado i mundrette størrelser. Anret alle delene i skåle og top med hjemmelavet salsa, limesaft, skyr eller græsk yoghurt og evt. friske koriander. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad.