Linsesuppe med kylling
Den her supper smager så skønt og mætter godt. Jeg har ladet mig inspirere af den indiske ret ”Dahl” og tilføjet blomkål, spinat og kylling. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 tsk. karry
1 tsk. spidskommen
90g røde linser
150g blomkålsris (fås bl.a. i REMA 1000)
1 dåse hakkede tomater
4 dl. vand
1 grøntsagsbouillon
75g frisk spinat
400g kyllingefilet
Salt og peber
1 citron
Evt. skyr (naturel) eller creme fraiche 9%
Fremgangsmåde:
Pil skrællen af løg og hvidløg, hak dem fint og skyl de røde linser. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, karry og spidskommen. Tilsæt røde linser, blomkålsris, hakkede tomater, vand og bouillon og lad retten simre i ca. 25 min. Rør jævnligt i gryden, så suppen ikke brænder på. Skyl spinaten og tilsæt det suppen. Smag til med salt og peber. Varm en pande op med lidt olivenolie og steg kyllingefileterne. Server linsesuppen med kylling, citronsaft og evt. lidt skyr eller creme fraiche på toppen. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad.