Chili con carne
Den her ret er en af mine absolut favoritter, den smager virkelig godt! Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
400-500g hakket oksekød 4-7%
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. kanel
1/2-1 tsk. chiliflager
1 fed hvidløg
1 løg, fint hakket
1 dåse hakkede tomat
100g drænet røde kidney bønner
20g chokolade min. 70%
Salt og peber
Tortillachips:
1 fuldkorns tortilla
Olie
Salt
Guacamole:
1 moden avocado
2 spsk. skyr
1 lille fed hvidløg
1 spsk. citronsaft
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Kom lidt olie i en gryde og svits krydderierne, løg, hvidløg og oksekød heri. Vend hakkede tomater og kidney bønner op i gryden. Tilsæt chokolade, salt og peber. Lad det simre ved svag varme. Tortillachips: Pandekagen pensles med olie og skæres i mindre stykker. Placer stykkerne på en bagerist beklædt med bagepapir, drys med salt og bag dem i ovnen ved 175 grader i 6-8 min. Guacamole: Mos avokadoen, pres hvidløg og bland alle ingredienserne sammen.
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad.