Ovnbagte rodfrugter og grøntsager
Rodfrugter er en skøn efterårs- og vinterspise, men varmebehandlede rodfrugter er også rige på stivelse og bør derfor spises i en begrænset mængde. Her har jeg lavet mit bud på ovnbagte rodfrugter med et mix af grøntsager. Det hele bliver vendt med olivenolie, frisk timian, citron og hvidløg og bagt i ovnen. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
180g kartofler (ca. 3 stk.)
½ squash
1 rød peberfrugt
120g søde kartofler (ca. 1 stk.)
60g gulerødder (ca. 1 stk.)
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
Frisk timian
1 hvidløg
1 citron
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl og skrub kartoflerne, skyl squashen og peberfrugten, skræl de søde kartofler og gulerødderne og pil skrællen af rødløget. Skær rodfrugterne og grøntsagerne i mundrette bidder og vend det sammen med olivenolie, friskhakket timian, salt og peber. Kom det hele op i et ildfast fad. Halver hvidløget og citronen og læg dem oven på rodfrugterne og grøntsagerne med saftsiden opad. Bag det i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. Vend rodfrugterne og grøntsagerne sammen med saften fra citronen og bagt hvidløg inden servering. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du skal huske at spise protein til denne ret.