Cremet blomkålssuppe med kylling og kalkunbacon
Her har jeg lavet en nem og lækker blomkålssuppe med sprød kalkunbacon og kylling på toppen. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
1 løg
1 fed hvidløg
240g kartofler
½ blomkålshoved (ca. 450g)
1 spsk. olivenolie
6 dl. vand
1 dl. cremefine 15%
1 grøntsagsbouillon
125g kalkunbacon
280g kyllingefilet
Salt og peber
Evt. purløg
Fremgangsmåde:
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak dem groft. Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern. Pluk små buketter af blomkålen. Varm en dyb gryde op med olivenolie og svits løg, hvidløg, kartofler og blomkål. Tilsæt vand, bouillon og cremefine og lad det simre i ca. 20 min. Blend suppen og smag til med salt og peber. Skær kalkunbaconen i små tern, læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. Skær kyllingefileterne i mundrette størrelser og steg dem på en pande. Server blomkålssuppen med kylling, kalkunbacon og evt. friskt hakket purløg på toppen. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad.