Tacosuppe
En lækker krydret taco-suppe med varm krydderier, hakket oksekød, revet squash, bladselleri, rød peber og kidneybønne. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
1 løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
2 tsk. paprika
1 tsk. stødt koriander
2 tsk. stødt chili
2 tsk. spidskommen
400g hakket oksekød 4-7%
½ squash
3 stængler bladseller
1 rød peber
1 dåse hakkede tomater
4 dl. vand
1 oksebouillon
1 dåse kidneybønner
Lime
Skyr eller creme fraiche 9%
Salt & peber
Evt. Friske koriander og lidt løse majs
Fremgangsmåde:
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm en gryde op med olivenolie og svits krydderier, løg og hvidløg. Tilsæt hakket oksekød og brun det af. Skyl squash, bladselleri og rød peber. Riv squashen på den grove side af et rivejern, skær bladselleri i tynde skiver og peberfrugten i tern. Tilsæt grøntsagerne, hakkede tomater, vand og bouillon og lad det simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt drænet og skyllet kidneybønner og lad suppen simre i yderligere 5 min. Smag til med salt og peber. Server suppen i skåle og top med limesaft, skyr eller creme fraiche og evt. friske koriander og løse majs. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad.