Blomkålsgratin
Blomkålsgratin er en gammel mormor-klassiker!!! Her har jeg lavet en lettere udgave uden at gå på kompromis med smagen. Server den evt. med en skive rugbrød og sprød salat. Opskriften er beregnet til 2 personer.
Ingredienser:
1 stk. blomkålshoved
2 dl. cremefine 7%
1 knivspids fintrevet muskatnød
4 æg
100g skinkestrimler
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Pluk små buketter af blomkålen. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5. min. eller brug dem friske hvis du ønsker bid i retten. Rør cremefine, muskatnød, lidt salt og peber sammen. Del æggene i blommer og æggehvider og rør æggeblommerne i saucen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i saucen. Smør et ildfast fad med lidt olie og kom halvdele af saucen i, derefter blomkålsbuketterne og skinkestrimlerne og til sidst resten af saucen. Bag blomkålsgratinen i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 175 grader, til gratinen har fået en lækker gylden farve. Velbekomme!
Til dig der følger en personlig kostplan: Du kan spise denne ret til aftensmad. Husk dine kulhydrater evt. rugbrød.